Linoljemålning i Vasastan

Linoljemålning i Vasastan


Vi på Herrängens Måleriteknik (HMT) är stolta över att ha avslutat ett omfattande måleriprojekt för en bostadsrättsförening i charmiga Vasastan i Stockholm. Detta uppdrag har gett oss möjligheten att visa upp vår expertis i en av de mest traditionella och hållbara målningsmetoderna – linoljefärg.

Bostadsrättsföreningen valde linoljefärg, en färgtyp som inte bara ger en vacker, tidlös finish utan också har förmågan att skydda träverk under lång tid. Linoljefärg är en naturlig produkt som andas, vilket innebär att fukt kan röra sig genom träet utan att färgen spricker eller flagnar. Detta gör den särskilt lämplig för äldre byggnader där bevarandet av byggnadens karaktär och material är av stor vikt.

Projektet omfattade målning av fönster och balkongdörrar mot gatan, fönster mot innergården samt fönster och butikslokaler vid entrén. För att säkerställa bästa resultat använde vi en noggrann arbetsmetod där varje steg – från förberedelse och grundning till slutmålning – utfördes med stor precision.

Att arbeta med linoljefärg kräver erfarenhet och kunskap, eftersom det är viktigt att applicera färgen på rätt sätt för att uppnå bästa hållbarhet och estetik. Vårt team på HMT har lång erfarenhet av att arbeta med denna färgtyp, och vi är glada över att föreningen valde oss för detta uppdrag.

Dela:

Relaterade inlägg

Hyresgästanpassning på Drottninggatan 26

Vi på Herrängens Måleriteknik (HMT) har haft nöjet att samarbeta med Novogruppen i ett spännande projekt på Drottninggatan 26 i Stockholm. Fastigheten, som ägs av Stena Fastigheter, genomgick en hyresgästanpassning där vi ansvarade för ommålning av lokalerna enligt arkitektens specifika önskemål.

Läs mer