Trapphusmålning, Östermalm

Trapphusmålning, Östermalm

I hjärtat av Östermalm, en stadsdel där historiska byggnader möter modern elegans, fick vi nyligen äran att förnya ett trapphus med en kombination av traditionella måleritekniker och noggrant projekteringsarbete. Detta omfattande arbete innebar inte bara en estetisk uppdatering av fastigheten, utan också en fördjupning i de hantverksmässiga metoder som präglar det bästa av Stockholms byggnadskultur.

Det huvudsakliga målningsarbetet i trapphuset genomfördes med största precision och omsorg om detaljerna. Vi valde att arbeta med färgnyanser och material som harmoniserade med fastighetens ursprungliga karaktär. Trapphusets väggar fick nytt liv genom varsamt valda färger som inte bara förhöjde ljuset i utrymmet, utan också framhävde byggnadens historiska detaljer på ett smakfullt sätt.

En av de mest framträdande delarna av projektet var användningen av traditionella måleritekniker som marmorering och ådringsmålning. Dessa tekniker, som kräver stor skicklighet och erfarenhet, applicerades för att efterlikna naturmaterial som marmor och trä på ett autentiskt sätt. Resultatet blev ett trapphus där väggar och ytor inte bara är målade, utan konstnärligt gestaltade, vilket tillförde en tidlös elegans till byggnaden.

Ett framgångsrikt projekt kräver noggrann planering och en tydlig vision. Projekteringen genomfördes med hänsyn till både byggnadens historiska värde och moderna krav på funktionalitet och hållbarhet. Vi hade en nära dialog med bostadsrättsföreningen under hela processen, vilket säkerställde att alla parter var överens om projektets omfattning och mål. Att bostadsrättsföreningen uttryckte sin stora tillfredsställelse med slutresultatet ser vi som ett kvitto på vår arbetsinsats och vårt engagemang.

För att garantera högsta kvalitet tog vi även in underleverantörer med specialistkompetens inom vissa områden. Genom att kvalitetssäkra varje moment, från initial projektering till det sista penseldraget, säkerställde vi att resultatet motsvarade de höga förväntningar som ställts på oss.

Detta trapphus på Östermalm är nu inte bara en passage mellan våningsplan, utan en visuell upplevelse som kombinerar Stockholms rika byggnadshistoria med modern hantverkskunnande. För oss var detta projekt mer än bara ett måleriarbete – det var en möjlighet att bidra till bevarandet och förskönandet av ett av stadens många kulturhistoriska pärlor. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att genomföra detta arbete och ser fram emot fler liknande uppdrag i framtiden.

Dela:

Relaterade inlägg

Hyresgästanpassning på Drottninggatan 26

Vi på Herrängens Måleriteknik (HMT) har haft nöjet att samarbeta med Novogruppen i ett spännande projekt på Drottninggatan 26 i Stockholm. Fastigheten, som ägs av Stena Fastigheter, genomgick en hyresgästanpassning där vi ansvarade för ommålning av lokalerna enligt arkitektens specifika önskemål.

Läs mer